BIOGRAPHY

Kim Hien’s real name is Nguyen Thi Kim Hien (born January 6, 1982 in Ho Chi Minh City), a Vietnamese actress, producer, talk show host and singer.

Kim Hien came to the art of dancing since 9 years old. At the age of 12, Hien was joined Tuoi Ngoc Play Group and was cast for her first role in the movie “Cát Buội Hè Đường”. With his second role in the movie Cánh Chim Mặt Trời, Hien was nominated for Best Actor in a Feature Film category.
Kim Hien has been participating in multiple films, plays, artworks since then, such as Hương Phù Sa, Dốc Tình, Mùi Ngò Gai…

Especially, Kim Hien won the 2 Canh Dieu Vang Adwards in 2015 with My Nhan, and represented Vietnam at 2014 Cannes Films Festival

Filmography

Year Films Format Character
1994 Cát bụi hè đường Movie
1994 Cánh chim mặt trời Movie
1995 Người nghèo cũng cười Movie
1998 Mảnh đất tình đời Movie
2004 Dốc tình TV series Thùy
2005 Hương phù sa TV series Út Ráng
2006 Ngũ quái Sài Gòn TV series Thúy Bụi
2006 Mùi ngò gai TV series Phương
2008 Tuổi yêu TV series Phúc
2008 Tình yêu pha lê TTV series Cẩm Tú
2009 Gia đình phép thuật TV series Hoa Hồng Đen
2009 Cô nàng bướng bỉnh TV series
2010 Hạnh phúc mong manh TV series Quỳnh Lan
2010 Lối sống sai lầm TV series Thanh
2011 Anh và Em TV series Thủy Na
2011 Anh chàng vượt thời gian TV series Trúc Lam
2012 Thiên Mệnh Anh Hùng  Movie Hoa Hạ
2012 Số phận bị đánh cắp TV series Thiên Anh
2013 Váy hồng tầng 24 TV series
2014 Yêu thuê TV series Phương Thùy
2014 Kẻ bội tình TV series Thúy Lan
2014 Dạ khúc nguyệt cầm TV series Mai Hoa
2014 Cưới chạy Movie Phương Thùy
2014 Scandal: Hào quang trở lại Movie Khách mời
2015 Người thương kẻ nhớ TV series Ba Nguyệt
2015 Góc khuất số phận TV series Phương Uyên
2015 Mỹ nhân Movie Tống Thị

…and many others

Music Videos

No MV Singer
1 Về đâu 1 Trương Đan Huy
2 Về đâu 3 Trương Đan Huy
3 Nỗi đau nào cũng qua Phan Đình Tùng

TV Shows

No Shows Role
1 Gia đình tài tử Participant
2 Chuyện nhỏ Participant
3 Vitamin cười Actress
4 Bước nhảy hoàn vũ Participant
5 Lấp lánh ánh sao MC
6 Những em bé thông minh MC
7 Trò chơi âm nhạc Singer
8 Hot Music Singer
9 Bốn mùa yêu thương Singer
10 Âm nhạc và bước nhảy Singer

Music

No Songs Feature
1 Mơ làm cánh chim
2 Gặp nhau làm ngơ
3 Hát cho con Thụy Anh
4 Nhịp đập giấc mơ Tăng Bảo Quyên

Plays

  • Broadway
  • Mua bảo hiểm tình
  • Don Juan thời đại
  • Cầu vồng khuyết
  • Cuối đời thương nhớ – Yến Tuyết
  • Sông về biển lớn (2017)
  • Trong nhà ngoài phố (2017)
  • Và nhiều vở kịch khác.